Fremgangsmåte
Rør sammen gjær, vann og olivenolje.
Tilsett melet, og elt sammen i kjøkkenmaskin på medium hastighet, i ca. 12 minutter.
Del deigen i tre, rull den til boller, dekk til og la heve på et lunt sted i ca. 45 minutter.
Mel en ren overflate, og strekk ut deigen med hendene. Overfør til en bakepapirkledd langpanne og stek bunnene én og én, på 240 grader i 10-12 minutter. La avkjøle før servering.
--
Vask og tørk appelsinene. Skjær av topp og bunn, og deretter skallet, inkludert det hvite. Skjær skiver av appelsinene, fjern det hvite i midten, og legg skivene til side.
Ha sukker og vann i en kjele og smelt sammen under omrøring. Når sirupen begynner å koke tilsetter du vaniljestangen og lar den putre i 2-3 minutter uten å røre.
Avkjøl, og hell over appelsinskivene.
--
Rør sammen gresk yoghurt og honning, og spre over avkjølt pizzabunn.
Legg over marinerte appelsinskiver, og strø over hakkede pistasjenøtter.
Tips: De marinerte appelsinene kan lages et par dager i forveien og oppbevares i kjøleskapet.
Oppskrift og foto:
Marie Roald / @marieroaldmedia