Dessertpizza med honningsøtet gresk yoghurt og vaniljemarinert appelsin

Dessertpizza med honningsøtet gresk yoghurt og vaniljemarinert appelsin

  • Ca. 1,5 time for pizza + 15 minutter for appelsiner
  • Enkel

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte

Rør sammen gjær, vann og olivenolje.


Tilsett melet, og elt sammen i kjøkkenmaskin på medium hastighet, i ca. 12 minutter.

Del deigen i tre, rull den til boller, dekk til og la heve på et lunt sted i ca. 45 minutter.

Mel en ren overflate, og strekk ut deigen med hendene. Overfør til en bakepapirkledd langpanne og stek bunnene én og én, på 240 grader i 10-12 minutter. La avkjøle før servering.

--

Vask og tørk appelsinene. Skjær av topp og bunn, og deretter skallet, inkludert det hvite. Skjær skiver av appelsinene, fjern det hvite i midten, og legg skivene til side.

Ha sukker og vann i en kjele og smelt sammen under omrøring. Når sirupen begynner å koke tilsetter du vaniljestangen og lar den putre i 2-3 minutter uten å røre.

Avkjøl, og hell over appelsinskivene. 

--

Rør sammen gresk yoghurt og honning, og spre over avkjølt pizzabunn. 

Legg over marinerte appelsinskiver, og strø over hakkede pistasjenøtter. 

Tips: De marinerte appelsinene kan lages et par dager i forveien og oppbevares i kjøleskapet.

 
Oppskrift og foto: Marie Roald / @marieroaldmedia

Handleliste

Antall personer:
6

 

500 gram Kolonihagen pizzamel

15 gram gjær, fersk

3 dl vann, lunkent

2 ss Kolonihagen olivenolje

--

150 gram sukker, hvitt

1,5 dl vann

1 vaniljestang, splittet 

--

3 stk appelsiner

--

300 gram Kolonihagen gresk yoghurt

2-3 ss flytende honning

--

1 håndfull pistasjenøtter, usaltet, uten skall

 
Oppskrift og foto: Marie Roald / @marieroaldmedia
* fra kjøkkenskapet