Grillet reinsdyr

Grillet reinsdyr

  • 1 time
  • Enkel

Fremgangsmåte

Pass på at kjøttet er romtemperert og salt stykkene 3-4 minutter før de går på grillen. 

Alternativt kan du fint steke kjøttet i pannen. Da starter du med en nøytral olje, for eksempel solsikke.

Når kjøttet er brunet fint på begge sider, så tilsetter du en god spiseskje smør, 2 hvitløksfedd og et par kvaster timian.

Stekegraden velger du selv, men rundt 60 grader er fint for medium. 

 

Chimichurri: 

Kjør alt unntatt det grønne sammen i en foodprosessor eller stavmikser. Rør inn det grønne, smak eventuelt til med ekstra syre, salt eller pepper. 

Blandingen kan også mikses uten maskin.

 

Grønnsaker​:

Grill paprikaen til utsiden er forkullet. Skrap av det svarte og skjær paprikakjøttet i tynne strimler. Grill asparges og brokkolini med litt salt. Anrett på et fat, og legg på paprikaen og. Riv rikelige mengder Vesterhavshos over før du drysser litt salt og pepper. Til slutt heller du litt god olivenolje over før servering.

Handleliste

Antall personer:
4

4 fine kjøttstykker av reinsdyr, gjerne mørbrad, ytre- eller indrefilet

 

Chimichurri: 

6ss finhakket persille 2ss finkuttet gressløk 2ss finhakket koriander 2 fedd finhakket hvitløk 2ss finhakket sjalottløk 1ts salt 

 1⁄2ts kvernet pepper

2ss hvitvinseddik
1ss sitronsaft
1dl god olivenolje

 

Grønnsaker​:
8stk rensede asparges
8stk rensede brokkolini
2 spisse røde paprika
1⁄2 vesterhavsost
1 pakke parmaskinke
Salt, pepper, olivenolje

 

* fra kjøkkenskapet