Reinsdyr-bourguignon

Reinsdyr-bourguignon

  • 3,5 timer
  • Middels

Fremgangsmåte

Stek bacon i en gryte, helst av jern eller keramikk. 

Ta baconet ut av gryten, mens du lar baconfettet bli igjen i gryten.

Stek deretter grove biter av reinsdyr i baconfettet, litt etter litt, så alt blir godt brunet. Ta ut kjøttet og sett til side. 

Ha olivenoljen i samme kjele og stek løk og gulrot til de har fått farge.
Ha kjøtt og bacon tilbake i gryten og rør inn melet.
Tilsett vinen, tomatpuré, hvitløk og krydder. Kok opp og skru ned varmen. La det putre i 3 timer til kjøttet er nesten mørt. Etterfyll med vann om det reduserer for mye. 

Smelt smør i en stekepanne sammen med urtebunten. Stek så deliktaesseløken til den får godt med farge, ha i soppen og stek til den er mør. Ha sopp og løk i gryten og server med potet. 

 

Forvarm ovn til 200 grader. Del potetene på langs i to og bland alle ingrediensene i en ildfast form. Bak potetene i ca. 1 time til ønsket farge. Vend potetene et par ganger underveis i steketiden. 

 

 

Handleliste

Antall personer:
8

6 skiver grovkuttet bacon

3 ss olivenolje
1,5 kg reinstek, kutte i grove biter 

2 store gulrøtter, grovkuttet
2 løk, grovkuttet
3 ss hvetemel 

2 flasker rødvin (1 kan erstattes med kraft eller vann) 

1 ss tomatpure
2 fedd hvitløk knust
1 ts timian tørket 

1 laurbærblad
1 ts knust einebær
1 ts rosmarin tørket

20 stk delikatesseløk delt i to (små)
500 g aromasopp kuttet i 4
4 ss smør
4 kvaster persille, 2 kvaster timian, 2 kvaster rosmarin og 1 laurbærblad, bindes sammen til en bunt

 

Rosmarinpotet: 

700g småpotet,  gjerne mandelpotet

2ss olivenolje
1ts salt
½ ts kvernet pepper 

3 fedd hvitløk, skivet
2 kvaster rosmarin, plukket grovt

* fra kjøkkenskapet