Reinsdyr tataki tangsaltet rein med soyasyltet kantarell

Reinsdyr tataki tangsaltet rein med soyasyltet kantarell

  • 40 min.
  • Enkel

Fremgangsmåte

 

Krydre fileten godt med tangsalt.


Stek skivet kantarell i litt olje i en varm stekepanne sammen med skivet sjalottløk.

Tilsett finhakket hvitløk, chili og ingefær før du rører inn sukkeret. Ha over limesaften, riseddiken og soyasausen. Kok opp og slå av varmen. 


Stek eller grill reinen på veldig høy varme i ca. 30 sekunder på hver side. La kjøttet hvile i minimum 5 minutter på skjærefjøla før du skjærer det opp i tynne skiver.


Vend inn finstrimlet vårløk i kantarell- soya dippen og dryss over kjøttet.

 

Handleliste

Antall personer:
4

 

1/2 dl soyasaus

1 ss riseddik

Saften av en lime

1 fedd hvitløk

1/2 rød chili

2 ss sukker

1 ts revet fersk ingefær

1 sjalottløk

1 finstrimlet vårløk

100 g kantarell


240 g frossen reinsdyrfilet eller mørbrad

 
* fra kjøkkenskapet