Reinsdyrmørbrad med potet- og persillerotpuré, fennikel- og betesalat og ristede

Reinsdyrmørbrad med potet- og persillerotpuré, fennikel- og betesalat og ristede solsikkekjerner

  • 1 time
  • Middels

Fremgangsmåte

 

Varm ovnen til  125°C.

Renskjær kjøttet for eventuelle sener, og salte og pepre på alle sider.

Brun kjøttet i en stekepanne sammen med smør/olje, 

knuste hvitløksfedd og timianstilker.

Når kjøttet har fått fin farge på alle sider sett det i ovnen og stek til kjernetemperaturen er 58 °C for medium stekt.
Ta ut kjøttet og la det hvile på en skjærefjøl i minimum 10 minutter. Dekk gjerne over med aluminiumsfolie eller liknende. Spar på smøret og kjøttsaften i pannen.


Skrell poteter og persillerot. Kutt opp persilleroten i terninger og kok sammen med potetene i usaltet vann til de er møre. 

Hell av vannet og la persillerot og poteter dampe av seg i 5 minutter.

Varm opp smør og melk, og mos sammen med grønnsakene. 

Smak til med salt og pepper. Spe med mer melk hvis puréen er for tykk.


Kutt fennikel og beter i tynne skiver eller strimler. Vend sammen med olivenolje, noen dråper sitron, salt og pepper.


Skjær kjøttet i skiver. Varm opp kjøttsaften og hell over. 

Server sammen med puré og topp med fennikel og betesalat og 

ristede solsikkekjerner.

 

Handleliste

Antall personer:
4

800 g reinsdyr mørbrad

2 fedd hvitløk 

3 stilker timian


600 g mandelpotet

200g persillerot

4 ss smør

1/2 - 1 dl melk


1/2 fennikel

2 stk beter

Sitron

Olivenolje


1/2 dl solsikkefrø

 
* fra kjøkkenskapet