Rein Indrefilet – fryst

Rein Indrefilet – fryst

Rein fra Finnmark
Allergener:

Produktinformasjon

Rein fra Finnmark og Sápmi, sannsynligvis verdens sunneste kjøtt. 

I titusener av år har samer høstet av den arktiske naturen. Gjeting av rein, og fangst av fisk har formet en kultur bygget på bærekraft og kjærlighet for naturen. Vi kaller det «Verdens vakreste landbruk». 

Bærekraften er ekte og historien om pakten mellom rein og menneske som går fra generasjon til generasjon beskriver samspillet mellom natur og menneske. 

«Hvis du skåner meg fra ulven så jeg ikke blir revet i stykker så skal du få spise meg. Men du må love meg at du utnytter hele meg» - sa reinen til reineieren. 

I dette samspillet har reineiere i uminnelig tid flyttet med reinen fra sommer til vinterbeite. Beiteområdene har unike egenskaper for smaken og for dyrets velferd. Tidligvoksende grøntvekster bidrar til at reinen blir rik på Omega3, tang og tare gir kjøttet mineraler, sjøvannet reinen skyller seg med på våren får vekk insekter, og sopp og lav er reinens favoritter som gir kjøttet den særegne smaken. 

Tusener av år senere er reindrift fremdeles bærekraftig, og aldri har reinkjøtt smakt bedre enn nå.

 

Siden 2004 har vi jaktet på de mest lidenskapelige produsentene, som lager de mest smakfulle produktene. I denne jakten er dyrevelferd, miljø, bærekraft og etikk selvfølgeligheter. 

 

Vilt & Fangst fra Kolonihagen er mat i sin reneste form; frie dyr i pakt med naturen, ingen form for kunstige tilsetninger – høstet og behandlet med respekt for de unike råvarene. Her er det knapt mulig å presse grensene for dyrevelferd og bærekraft lenger enn vi har gjort.

Jakt og fangst er en fornuftig forvaltning av naturen, når uttaket er i balanse med bestanden er dette riktig og fornybar matauk som bygger på tradisjoner og kunnskap som går flere tusen år tilbake.

 

For Kolonihagen er det tilfredsstillende å tilby bærekraftig fisk og kjøtt av høy kvalitet, som ellers selges gjennom spesialforretninger eller private nettverk, til våre kunder ute i dagligvarebutikkene. Eller god smak med god samvittighet som vi kaller det. 

Varedeklarasjon

Nettovekt
500 g

Næringsinnhold

 

Energi  494kJ / 118 kcal

Fett  3,6g

hvorav

-mettede fettsyrer 1,4g

Karbohydrater 0,0g

hvorav sukkerarter 0.0g

Protein 21g

Salt 0,2g

 

EPD 5645981
VOLUM 500 g
D-PK 18 stk
SORT. B