Focaccia

Focaccia

  • 10 min + 60 min + 20 min
  • Enkel

Fremgangsmåte

Rør ut gjæren i lunket vann, tilsett olivenolje og melken. 

Tilsett pizzamelet og elt sammen i 6 minutter.

Hell ut deigen på et melet bakebord og la det heve ca. 60 minutter.

Brett forsiktig inn kantene mot midten av deigen og snu den 2 ganger underveis.

Flytt deigen over på ett bakebrett med godt med olivenolje. 

Trykk ut deigen med fingrene og sprinkle over mer olivenolje, eventuelt litt flaksalt og urter. (for eksempel rosmarin)

Stekes midt i forvarmet ovn på 225°C i ca. 18-20 minutter.

Se mer om pizzamelet her

Handleliste

Antall personer:

15 g. gjær (ca. 1/3 pakke)

3 dl. lunket vann

2 ss. olivenolje 

½ dl. melk

500 g. Kolonihagen Pizzamel

* fra kjøkkenskapet