Pizzamel Tipo 00

Pizzamel Tipo 00

Økologisk melblanding av hvete og surdeig til pizzabunn.
Allergener:
  • AllergenGluten

Produktinformasjon

Vårt pizzamel er laget både for de som har god tid og ønsker å gjøre som profesjonelle pizzabakere, som lar deigen heve sakte i ltjøleskap, men også for de som er i tidsklemma, men allikevel vil ha en perfekt bunn.

JAKTEN PÅ DEN PERFEKTE PIZZABUNNEN 

Vi i Kolonihagen er lidenskapelig opptatt av pizza og pizzabunner. Kall oss gjerne litt nerdete. I søken etter det optimale pizzamelet, har vi snakket med pizzabakere som har bakt over 1 million pizzabunner i sin karriere. Hemmeligheten bak det perfekte melet er å kombinere Tipo 00, steinmalt hvete, en liten andel surdeig og salt. Tipo 00 opprinner fra Italia og betyr enkelt at man har en lavere utmalingsgrad av hveten, altså mer av kjernen som gir et sterkere mel perfekt til pizza. Steinmalt hvetemel og surdeig av hvete er tilsatt for å gi noe grovhet og farge, men først og fremst for smakens skyld. 

Et smaksrikt mel perfekt for å lage italiensk pizza som en riktig «pizzaiolo», men også enkelt å lage langpannepizza til familien eller å få til en smaksrik focaccia. 

 


 

LAG ITALIENSK PIZZA!

3 medium pizzaer (3 personer) 

Rør ut 15 g gjær (ca.1/3 pakke) i 3 dl vann sammen med 2 ss olivenolje. Tilsett 500 g mel og elt alt sammen i 12 minutter. Del opp deigen i 3 like store deler og rull til boller.

Legg på bakepapir og dekk over. La heve i 45 minutter, eller gjør som de proffe pizzabakerne; legg deigen i kjøleskap i 12-24 timer. Bak ut pizzaen for hånd med litt mel, og topp med ønsket topping. Bak i forvarmet ovn på 240 °C, helst rett på steinplate.

 


 

FAMILIEPIZZA I LANGPANNE 

1 stor familepizza (3-4 personer) 

Rør ut 15 g gjær (ca.1/3 pakke) i 3 dl lunket vann sammen med 2 ss olivenolje. Tilsett 500 g mel og elt alt sammen i 12 minutter. Dekk over og la det heve i ca. 45 minutter.

Kjevl ut og legg deigen på et bakepapir. Topp med ønsket topping og stek i forvarmet ovn på 220 °C i ca. 20-25 minutter.

 


 

Pizzamelet er også utmerket til å lage focaccia. Se oppskrift her.

 

 


 

Tips!

Når du skal bake er det viktig å huske på at alle ingredienser er romtempererte. Vi bruker mindre gjør enn normalt når vi bak

 


 

Tips!

Når du skal bake er det viktig å huske på at alle ingredienser er romtempererte. Vi bruker mindre gjør enn normalt når vi bak

 


 

Tips!

Når du skal bake er det viktig å huske på at alle ingredienser er romtempererte. Vi bruker mindre gjør enn normalt når vi baker, og heller litt lenger tid – og da er det ekstra viktig at deigen får en lun og fin temperatur.


Lag vaffler! 

4 egg
100 g sukker
1 ts bakepulver

 


 

Tips!

Når du skal bake er det viktig å huske på at alle ingredienser er romtempererte. Vi bruker mindre gjør enn normalt når vi baker, og heller litt lenger tid – og da er det ekstra viktig at deigen får en lun og fin temperatur.


Lag vaffler! 

4 egg
100 g sukker
1 ts bakepulver

 


 

Tips!

Når du skal bake er det viktig å huske på at alle ingredienser er romtempererte. Vi bruker mindre gjør enn normalt når vi baker, og heller litt lenger tid – og da er det ekstra viktig at deigen får en lun og fin temperatur.


Lag vaffler! 

4 egg
100 g sukker
1 ts bakepulver

 


 

Tips!

Når du skal bake er det viktig å huske på at alle ingredienser er romtempererte. Vi bruker mindre gjør enn normalt når vi baker, og heller litt lenger tid – og da er det ekstra viktig at deigen får en lun og fin temperatur.


Lag vaffler! 

4 egg
100 g sukker
1 ts bakepulver


F


F

Varedeklarasjon

Nettovekt
1 kg

Næringsinnhold

Energi 1103 kJ/ 261 kcal
Fett 4,4 g
- Hvorav mettede fettsyrer 0,6 g
- Hvorav enumettede fettyrer 2,7 g
- Hvorav flerumettede fettsyrer 0,9 g
Karbohydrat 46 g
- Hvorav sukkerarter 0,5 g
Kostfiber 2,8 g
Protein 8,0 g
Salt 1,3 g


Innhold

Hvetemel* tipo 00 (80 %), steinmalt hvetemel* (10 %), tørket surdeig* (sammalt hvete, hvetemaltmel, surdeigskultur (av hvete), gjær) (8 %), salt (2 %). 

*Økologisk.

Kan inneholde spor av rug, bygg, havre og melk.