Natt-porchetta med dijon og rødkål

Natt-porchetta med dijon og rødkål

  • Prep og 8 timer i kjøleskap + prep og 4,5 timer i ovnen totalt + 30 min hvile før servering
  • Middels

Fremgangsmåte

Legg ribba med svorsiden opp på en fjøl.

Prikk masse små hull i skinnet med en syl eller en liknende gjenstand. Den kan også kuttes en vei over hele svoren, snittet skal da komme ned i fettet under skinnet, men ikke ned til kjøttet. Snu ribba og lag noen snitt parallelt over hele ribben, i 1cm dybde. Gni inn smakspuréen på kjøttsiden og få det godt ned i snittene. Rull sammen ribben tett og surr den sammen med hyssingen. Pass på at det blir stramt. Gni inn utsiden av rullen med salt og pepper. Legg så rullen inn i kjøleskapet og la den ligge der åpent i 8 timer. Ta ut rullen og temperer den mens du forvarmer oven til 160 grader.

Ta litt kjøkkenpapir og tørk av utsiden av ribberullen så den blir tørr.

Ha litt solsikkeolje i en langpanne eller ildfast form og legg på rullen. Ha den inn i ovnen og bak i 4 timer.

Skru ovnen opp 225 grader og bak i maks 30 minutter. Her må du følge med, her skal svoren bli gylden og sprø. Ta den så ut og la den hvile i 30 minutter. Servér og nyt!

HVOR MYE RIBBE BEREGNER MAN PER PERSON?

Det er veldig avhengig hvem man serverer, og ikke minst hva man serverer til. Vi pleier å si en halv kilo til hver voksne og halvparten til barn. Om du kjøper for mye ribbe så er den like god flere dager etterpå.

Handleliste

Antall personer:

PORCHETTA:

Kolonihagens juleribbe, beregn 300-500 gram per person
Bomullshyssing
Salt og pepper

FYLL:

Soltørket tomat
Tørket fiken
Litt chili, hvitløk og ingefær
Rosmarin og timian
Olivenolje, salt og pepper
Kjør alt sammen til en purée, smak til som du ønsker.

* fra kjøkkenskapet