Grønn ertesuppe med langtidskokt svinenakke

Grønn ertesuppe med langtidskokt svinenakke

  • 90 min
  • Enkel

Fremgangsmåte

1. Krydre svinenakken med salt og pepper.

2. Varm litt olje i en stor kjele (gjerne støpejern) og stek svinenakken til den har fått farge på begge sider.

3. Tilsett sjalottløk og la det surre til den er blank.

4. Hell over kraften og dekk med lokk.

5. La det småkoke på svak varme i ca. 1 time. Kjøttet skal nesten falle fra hverandre.

6. Løft opp kjøttet og legg det ved siden av.

7. Tilsett potet og la det koke til potetene er møre.

8. Ha i erter og gi suppen et oppkok. La ertene trekke et par minutter før du kjører suppen glatt med en stavmikser. Smak til med rømme, sitron, persille, salt og pepper.

9. Riv kjøttet i biter med hendene. Ha kjøttet i kjelen og varm opp.

Handleliste

Antall personer:
4

400 g svinenakke i skiver

2 s jalottløk, grovhakket

1 ½ liter kraft (kylling- eller grønnsakskraft)

4 middels store poteter, skrelt og kuttet i små biter

1 pakke frosne erter (350g)

1 dl rømme

½ sitron, saften

Hakket persille

Salt og pepper

* fra kjøkkenskapet