Torskefrikassé med dill og erter

Torskefrikassé med dill og erter

  • 40 min
  • Enkel

Fremgangsmåte

1. Kok de kuttede rotgrønnsakene i en stor gryte med saltet vann til potetene er møre, ca. 10 minutter. Sil av vannet og la grønnsakene renne godt av seg i et dørslag.

 2. Smelt smør i en gryte. Tilsett mel og visp til det er glatt. Spe med melk mens du visper til en jevn saus. La sausen småkoke i 3 minutter. Riv skallet av en halv sitron og ha i sausen. Smak til med salt og pepper. 

 3. Kutt torsk i terninger og purre i strimler. Tilsett sammen med de kokte rotgrønnsakene i sausen. Skru ned varmen på platen og la det trekke under lokk i ca. 5 minutter til fisken er ferdig.

 4. Vend inn hakket dill og erter i torskefrikasseen og server med sitronbåter ved siden av.

 

Foto: Mette Randem

Handleliste

Antall personer:
4
6  middels store poteter, skrelt og ternet
1  liten rotselleri, skrelt og ternet 
3  gulrøtter, skrelt og ternet 
3 ss smør
3 ss mel
6 dl melk
Revet sitronskall av ½ sitron
600 g torskefilet, i grove biter
½ purre, strimlet
200 g frosne erter Dill, hakket
½ sitron, båter
Salt og pepper
* fra kjøkkenskapet