Tiramisu med appelsin

Tiramisu med appelsin

  • 1 time + minst 3 timer i kjøleskapet
  • Medium

Fremgangsmåte

Form: Porsjonsglass eller form á 20x20 cm

 

1. I en tykkbunnet kjele, eller over vannbad, rører du sammen eggeplommer, sukker, vaniljeekstrakt og appelsinjuice. Pass på å ikke bruke for høy varme.

 

2. Når sukkeret er løst opp og kremen begynner å tykne kan du begynne å piske. Pisk til du får en eggedosis -aktig krem som har doblet i størrelse og fått en lys farge. Ta den av platen, og sil den over i en bolle. La avkjøle til romtemperatur.

 

3. Rør sammen mascarpone og revet appelsinskall. Hell forsiktig i kremfløten mens du pisker, husk å skrape ned sidene av bollen underveis. Stopp å piske når du har en myk men fast krem.

 

4. Vend forsiktig inn eggekremen i mascarponekremen litt og litt. Ikke rør for mye.

 

5. Brygg en kopp sterk kaffe og rør inn begge typer sukker. Dynk kjeksene forsiktig i kaffeblandingen, én og én. Vær lett på hånden, og dynk kjeksene kjapt, de trekker lett til seg fuktighet og blir fort soggy om de dynkes for lenge. Legg krem og dynkede kjeks i lag, begynn med kjeks og avslutt med krem.

 

6. Sett glassene med tiramisu i kjøleskapet over natten, sikt bakekakao over før servering. 

 

TIPS 1: Du kan selv variere hvor tykk og/eller luftig krem du vil ha ved å vende inn eggekremen litt og litt. Foretrekker du en tykk krem kan det hende du ikke trenger all eggekremen. Kremen vil bli fast etter en natt i kjøleskapet uavhengig av tykkelse før avkjøling.

 

TIPS 2: Er du ekstra glad i kombinasjonen sjokolade og appelsin kan du gjøre desserten ekstra dekadent ved å rive sjokolade mellom hvert lag av krem og kjeks.

 

TIPS 3: Denne desserten kan fint også lages i én stor form. Bruk da en form á 20x20 cm.

 

Oppskrift og foto: Marie H. Roald @thevanillamonologues

Handleliste

Antall personer:
8-10

6 eggeplommer fra Kolonihagen egg

150 gram finkornet sukker, hvitt

2 ts vaniljeekstrakt

0,75 dl appelsinjuice, ferskpresset

-

350 gram mascarpone, romtemperert

1,5 dl kremfløte, kald

1 appelsin, skallet, finrevet

-

1 kopp sterkbrygget kaffe av Kolonihagen frokostkaffe

2 ss sukker, hvitt

1 ss sukker, brunt

1 pakke Ladyfingers (Savoiardi kjeks)

-

Bakekakao til pynt

* fra kjøkkenskapet