Pasta med ovnsbakt gresskar, svartkål og parmesan

Pasta med ovnsbakt gresskar, svartkål og parmesan

  • 25 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

En varmende og fargerik pastarett med gresskar som blir mykt og kremete. Hvis man har noen annen type gresskar enn flaskegresskar går det også fint å bruke.

 

Prepp

Skru på ovnen på 230°C og sett på en stor kjele med saltet vann til pastaen.

Vask svartkålen og riv vekk stilkene før du strimler den.

 

Stek gresskar

Skrell og kutt gresskaret i små terninger. Ha på et stekebrett med ca. 1 ss smør, salt og bak i ovnen i 15 minutter. 

 

Kok pasta

Kok pastaen etter anvisning på pakken.

 

Lag pastasaus

Kutt resten av grønnsakene som beskrevet. 

 

Varm en stor stekepanne eller kjele med litt olivenolje. Stek sjalottløk, selleri, chili og hvitløk til at det begynner å ta farge. Tilsett det bakte gresskaret og sitronsaft.

 

Vend sammen pastaen

Sil av vannet på pastaen og spar på ca. 1 dl av pastavannet. 

 

Vend pastaen inn i grønnsakene, tilsett strimlet svartkål og spe med pastavannet. Bland alt godt sammen. 

 

Server

Smak til med hakket persille, salt og pepper. Server med revet Parmesan— og gresskarfrø på toppen (se tips for ristede gresskarkjerner). 

 

Middagstips – ristede gresskarfrø 

Ha gresskarfrø i en stekepanne på høy varme sammen med 2 ss vann og litt salt. Når vannet har kokt bort, senk varmen til middels og rør rundt med jevne mellomrom. Rist frøene til de puffer opp som poppkorn. 

Handleliste

Antall personer:
4

400 g pasta

 

Pastasaus

1 flaskegresskar, ternet (ca. 1x1 cm)

2 fedd hvitløk, finhakket

1 stilk selleri, ternet

1 sjalottløk, finhakket

½ chili, finhakket

1 sitron, saften

1 pk svartkål, vasket og strimlet (her kan man godt bruke grønnkål eller spinat )

 

Topping

½ potte persille, hakket

Parmesan, revet

gresskarfrø

* fra kjøkkenskapet