Risotto med stekt gresskar og fennikelsalat

Risotto med stekt gresskar og fennikelsalat

  • 35 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Kok opp grønnsaksbuljong. 

 

Kutt grønnsaker som beskrevet

Kutt det grønne på fennikelen i terninger, mens det hvite legger du til side til å lage salat etterpå. 

 

Lag risotto

Varm en vid kjele med en blanding av olje og smør. Tilsett risottoris, sjalottløk, hvitløk, og de grønne toppene på fennikelen. La det steke mens du rører til det er blankt – det er viktig at risen ikke tar farge. 

 

Har du 1–2 dl hvitvin fra helgen du må bruke opp? Tilsett i gryten og la det koke nesten helt inn mens du rører. Om ikke, hopper du til neste linje. (Se tips for hvordan alltid ha matvin for hånd.)

 

Tilsett et par øser kraft og la det koke nesten helt inn mens du rører. Fortsett på denne måten i ca. 20 minutter til risen er al dente – det vil si myk utenpå og litt hard inni. Konsistensen skal være som en tynn risengrynsgrøt. 

 

Mens risottoen koker

Varm en stekepanne på høy varme med litt olje og stek gresskar til det har fått farge og begynner å bli mykt. Smak til med litt salt og pepper. Vend halvparten av gresskaret inn i risottoen og spar resten til topping. 

 

Når risottoen er “al dente”

Tilsett et par klatter med smør og revet Parmesan-ost. Sett på lokk og la risottoen hvile i 3–4 minutter innen du smaker til med salt, pepper og sitronsaft.

 

Mens risotten hviler — lag fennikelsalat

Har du en mandolin? Høvle i så fall resten av fennikelen superfint – om ikke bruk en skarp kniv og kutt så tynne skiver du klare. Vend sammen med ruccula, noen dråper sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.

 

Servering

Smak til risottoen med salt, pepper og sitronsaft. Server toppet med gresskar og salat. 

Handleliste

Antall personer:
4

1,1 liter grønnsaksbuljong

 

Risotto

2 sjalottløk, finhakket

grønne fennikeltopper, finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket

3 dl risottoris

1 flaskegresskar, finternet

150 g parmesan, revet

1 sitron, saften


Fennikelsalat

1 fennikel, det hvite, høvlet

1 pk ruccola

olivenolje

* fra kjøkkenskapet