Vegetar Chop suey

Vegetar Chop suey

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Kok ris eller nudler hvis du ønsker dette som tilbehør.

 

Kutt alle grønnsakene som beskrevet.

 

Lag sausen ved å koke opp 2 dl vann, rør ut ¼ buljongterning, soyasaus, chili og ingefær. Pass på å ikke bruke for mye buljong da det i kombinasjon med soya lett kan bli veldig salt. 

 

Rør ut ½ ss maizena i ½ dl kaldt vann, bruk gjerne et glass med lokk som du rister. 

 

Varm en wokpanne eller stor panne med litt olje. Stek løk og hvitløk til det er gyllent. Tilsett resten av grønnsakene og stek til det begynner å bli mykt, men fortsatt har litt tyggemotstand. Tilsett sausen og spe med maizena og rør til du får en litt tykkere saus som fester seg til grønnsakene.  

 

Servering:

Server chop suey med ris eller nudler.

Handleliste

Antall personer:
4

1 rødløk, tynne båter

1 fedd hvitløk, finhakket

1 squash, tynt skivet

2 stk gulrot, skrelt og tynt skivet

1 pak choi, strimlet

1 rød paprika, strimlet

1 pk sukkererter

2 stilker stangselleri, skivet

 

¼ grønnsaksbuljongterning

2 dl vann

½ –1 dl soyasaus

½ chili, finhakket

1 ss revet ingefær

 

½ ss maizena

½ dl kaldt vann

* fra kjøkkenskapet