Vegansk formkake med sitron og blåbær

Vegansk formkake med sitron og blåbær

  • 1 time og 15 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Form: brødform á 25x10x6 cm

 

I en stor bolle sikter du sammen hvetemel, bakepulver og natron. Sett til side.

I en mindre bolle rører du sammen Kogurt og sitronsaft. Sett til side.

Pisk smør, sukker, vaniljesukker og revet sitronskall luftig. 

Rør forsiktig inn melblandingen med en slikepott.

Mens vispen går heller du i Kogurt blandingen og rører til slutt alt sammen med en slikkepott. Prøv å røre så lite som mulig, bare til ingrediensene former en luftig deig.

Vend blåbærene i en spiseskje mel for å forhindre dem i å synke til bunns i kaken.

Ha halvparten av deigen over i en bakepapirkledd brødform og strø halvparten av bærene over. Dekk til med resten av deigen, og strø over de resterende blåbærene.

 

Stek på 175 grader i ca. 55 minutter. Test om kaken er ferdig stekt ved å stikke en tynn trepinne eller kaketester midt i kaken. Kommer den ut uten deig er kaken ferdig. Avkjøl kaken i formen i en halvtime før du velver kaken ut på en rist og lar den avkjøle helt. Oppbevares i kjøleskapet.

 

 

Oppskrift og foto: Marie H. Roald @thevanillamonologues

Handleliste

Antall personer:
8-10

250 gram hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts natron

100 gram vegansk smør, mykt

175 gram hvitt sukker

1 ss vaniljesukker

350 gram Kogurt naturell (2 beger)

1 sitron, revet skall

5 ss sitronsaft (ca. 1 sitron)

150 gram blåbær, fryst + 1 ss hvetemel

* fra kjøkkenskapet