Vegetar bulgogi med sopp, aubergine og «sticky rice»

Vegetar bulgogi

  • 30 min
  • Enkel

Fremgangsmåte

Sticky rice

Skyll risen godt i kaldt vann, fyll på med vann (2 deler vann til 1 del ris) og et par klyper salt, skivet ingefær og la den stå i ca. 3 minutter. Kok risen under lokk på svak varme til risen har absorbert vannet. Obs! Det er viktig å la risen stå i vann i 3 min før du begynner å koke — det er dette som gjør den ”sticky” og fantastisk! 

 

Bulgogi

Kutt grønnsaker som beskrevet. Stek aubergine, sopp og rødløk i en stekepanne på høy varme til sopp og aubergine begynner å ta farge. Tilsett ingefær, sukkererter, vårløk, hvitløk, grønn chili og fres 1–2 minutter. Tilsett deretter soyasaus, sukker og stek videre i et minutt. Smak til med limesaft. 

 

Tilbehør og servering

Legg opp hjertesalatblader og fyll med sticky rice, så sopp og aubergine, tynne strimler agurk og et dryss sesamfrø. Topp med srirachasaus hvis du har eller finhakket chili, og masse koriander.

Handleliste

Antall personer:
4

Sticky rice

300 g jasminris 

ingefær, skivet

 

Bulgogi

1 aubergine, små terninger

300 g sopp, delt i fire

1 rødløk, finhakket

1 ss ingefær

1 pk sukkererter, delt i to

½ bunt vårløk, skivet

3 fedd hvitløk, revet

½ grønn chili, skivet

5 ss soyasaus

2–3 ss sukker

1 lime, saften

 

Tilbehør og servering

2 stk hjertesalat

1 potte koriander

1 ss sesamfrø, ristet

½ agurk, strimlet

½ rød chili, finhakket (kan sløyfes) 

Eventuelt sriracha (kan sløyfes)

* fra kjøkkenskapet