Blomkål- og kikertkorma

Blomkål- og kikertkorma

  • 35 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Kutt grønnsaker som anvist

Stek søtpotet og løk i en stor kjele (gjerne støpejern) med litt olje til det har fått farge.  

Tilsett deretter ingefær, chili, hvitløk og krydder, la det surre et minutt før du tilsetter tomater og limesaft. 

La det koke litt inn og tilsett kokosmelk, kikerter og grønnsaksbuljong. 

Sett på lokk og la det småkoke i 15 minutter. 

 

Stek blomkål og server

Stek blomkål i en varm panne sammen med litt olje til at den begynner og bli brun i kantene. 

Ha i blomkålen i kormaen og smak til med litt salt om nødvendig. 

 

Server gjerne med ris, ristet cashewnøtter og koriander.

 

MIDDAGSTIPS: Dårlig tid? Dropp å steke blomkålen og tilsett heller rett i kormasausen de siste 5 minuttene. 

Handleliste

Antall personer:
4

1 løk, hakket

1 søtpotet, skrelt og ternet

2 fedd hvitløk, finhakket

1 rød chili, hakket

1 ss ingefær, revet

1 ts malt koriander

1 ts gurkemeie

1 ss garam masala

2 tomater, grovhakket

1 lime, saften

1 boks kokosmelk 

1 terning grønnsaksbuljong

1 boks hermetiske kikerter, silt og skylt

1 blomkål, små buketter 

* fra kjøkkenskapet