Kanelsnurrer

Kanelsnurrer

  • ca 1 time
  • Middels

Fremgangsmåte

Oppskriften gir 12 kanelsnurrer.

Bland alt unntatt smør, og elt i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 10 minutter på middels hastighet. Når deigen har blitt fast og fin og den kryper oppover elte­kroken, så tilsetter du romtemperert smør og kjører videre i noen minutter til deigen blir glatt og fin. Sett tildekket til heving i en time på et lunt sted.

Mens deigen hever, pisk sammen sukker, kanel og romtemperert smør til luftig konsistens som er lett å smøre. Når deigen har hevet ferdig, så tar du den over på lett melet bord og kjevler kvadratisk til ca. 5 mm tykkelse.  

Smør så ut kanelsmøret med en slikkepott, helt ut i kantene, med unntak av en cm på den ene langsiden. Så ruller du stramt sammen til en lang pølse, og avslutter med enden uten kanelsmør. 

Del så opp i 12 deler – snu og legg på smurt plate eller bakepapir. Snurr de sammen. Om du er usikker på snurreteknikk finnes det mange videoer her på youtube.

Dekk til med plast, og etterhev på lunt sted i en halv time. Pensle med et sammenvispet egg, og strø over perlesukker. Stek på 200 °C i ca. 15 minutter. Nytes best mens de fortsatt er litt varme.

TIPS! Kanel får du når barken fra kaneltreet finmales. Kanel har plante­stoff som kan stabilisere blodplater slik at de ikke klumper seg sammen og eventuelt lager blodpropper. Kanel er også kjent for å bedre blodsukker­reguleringen. Strø litt kanel på både grøt og frokostblanding. Kanel i søte bakverk byr neppe på helseeffekt, men på mye kos. 

Handleliste

Antall personer:
12

Oppskriften gir 12 kanelsnurrer.

 

635 g siktet hvetemel

10 g salt

100 g uraffinert brunt sukker

260 g melk

35 g fersk gjær

1 egg

125 g smør

 

Kanelsmør

200 g smør

100 g uraffinert brunt sukker – gjerne grovt

10 g kanel

 

1 egg og perlesukker

* fra kjøkkenskapet