Grønnsaks pytt-i-panne

Grønnsaks pytt-i-panne

  • 35 min
  • Enkel

Fremgangsmåte

Prep + rotgrønnsaker
Kok opp en stor kjele med godt saltet vann til rotgrønnsakene.

Kutt alle grønnsakene som beskrevet. Vask svartkålen, fjern de grove stilkene og kutt i strimler. 

Kok potet-, gulrot- og selleriterninger i ca. 5 minutter. Sil av vannet. 

 

Lag pytt i panne
Varm en stor stekepanne med litt smør og stek de kokte grønnsakene sammen med fennikel, løk og squash til alle grønnsakene er godt stekt og møre. 

Vend inn svartkål, finhakket persille og smak til med salt og pepper.  

 

Lag syltet agurk
Vend sammen ingrediensene til den syltede agurken. 

 

Stek egg
Stek speilegg i en stekepanne, slik du liker eggene dine best. 

 

Servering
Server pytt i panne med stekt egg og lynsyltet agurk.

Handleliste

Antall personer:
4

600 g potet, skrelt og kuttet terninger

400 g gulrot, skrelt og kuttet terninger

300 g sellerirot, skrelt og kuttet terninger

 

1 fennikel, terninger

1 rødløk, terninger

½  squash, terninger

10 blader (ca.) svartkål, uten stilk, strimlet

 

Syltet agurk
1 agurk, skivet

1 ts eddik

1 ts sukker

2 ss olivenolje

½–1 ts salt

 

Servering
½ potte persille, finhakket

4 egg

 
* fra kjøkkenskapet