Sopp- og linsegryte med helstekt blomkål og cottage cheese

Sopp- og linsegryte med helstekt blomkål og cottage cheese

  • ca. 40 min
  • Enkel

Fremgangsmåte

Skru på ovnen på 230 °C.

Helstekt blomkål

Sett på en stor kjele med godt saltet vann som rommer hele blomkålen. Fjern de grønne bladene på blomkålen. Kok blomkålen i 5 minutter og sil deretter av vannet. Kutt resten av grønnsakene mens blomkålen koker. Legg blomkålen i en ildfast form – gni inn med smør eller olje og dryss over spisskummen hvis du har. Bak i ovnen i ca. 20 minutter til den tar farge. 

 

Sopp- og linsegryte

Varm en stor gryte (det skal en del spinat i kjelen) med litt olje eller smør. Stek sopp, løk og persillerot til det begynner å ta farge. Tilsett hvitløk og la den surre med i et minutt. 

Tilsett tomatpassata, linser, buljong og laubærblad i gryten. La det koke til det har tyknet litt. 

 

Cottage cheese

Bland cottage cheese med hakket persille, litt salt og pepper. 

 

Smak til og server

Smak til soppgryta med salt og pepper og vend inn spinaten til den har falt sammen. Server soppgryta med helstekt blomkål og cottage cheese.

 

Handleliste

Antall personer:
4

Helstekt blomkål

1 blomkål

2 ss smør

1 ss spisskummen

 

Sopp- og linsegryte

400 g sopp (hva du liker eller finner i skogen ☺), grovkuttet 

1 løk, finhakket

600 g persillerot, skrelt/små terninger

2 fedd hvitløk, finhakket

1 boks hermetiske linser, silt/skylt

1 fl tomatpassata

3 dl grønnsaksbuljong

1 laurbærblad

1 pk spinat, vasket

 

Cottage cheese

1 beger cottage cheese

½ potte persille finhakket

* fra kjøkkenskapet