Vegetar bibimbap

  • ca. 30 min
  • Medium

Fremgangsmåte

Kok ris
Kok risen etter anvisning på pakken.
Hvis du føler for det, tilsett noen tynne skiver skrelt ingefær i risen når du koker den.

Stekte grønnsaker
Kutt grønnsakene som skal stekes som beskrevet. Varm en stekepanne med litt olje på middels varme. Stek sopp, rødløk, chili og squash til soppen har fått farge, tilsett 2 ss soya og stek videre i et halvt minutt. 

Rå grønnsaker
Kutt grønnsakene som skal serveres rå. 

Dressing
Bland sammen revet ingefær, chili, soyasaus og lime til sausen.

Egg
Stek 4 speilegg. Du vet hvordan du liker de best — vi elsker en rennende plomme som får sauset til risen litt. 

Servering
Legg ris i en bolle og topp med de stekte grønnsakene og de rå grønnsakene. Topp med dressingen, koriander, sesamfrø og speilegg.

 TIPS! Kan lages glutenfri ved å bytte ut soyasausen med en glutenfri variant.

Handleliste

Antall personer:
4

Ris og egg
3 dl jasminris
4 egg

Stekte grønnsaker 
200 g sopp, skivet
½ squash, ternet eller i tynne strimler
1 rødløk, skivet
¼ grønn chili, finhakket
2 ss soya

Rå grønnsaker
½ fennikel, finstrimlet
1 pk spinat, vasket
2 gulrøtter, revet
½ bunt koriander
½ bunt vårløk, skivet

Dressing
1 ss ingefær, revet
½ grønn chili, finhakket
3 ss soya
1 lime, saften 

2 ss ristet sesamfrø

* fra kjøkkenskapet