Storfeburger

Storfeburger

Av grovkvernet høyrygg.
Allergener:

Produktinformasjon

Burger laget av grovkvernet kjøtt fra høyrygg som har god kjøttfylde og naturlig fettmarmorering. Det gir både smak og ekstra saftighet. Tilsatt litt nymalt sort pepper og salt. Smakfullt i all sin enkelhet. 


SPØRSMÅL TIL ANDREAS: VÅR BURGERUTVIKLER

Q: Hvorfor har du som burgerentusiast laget denne burgeren?

A: Det er vanskelig og lage en perfekt burger, derfor også spennende og utfordrende. Når man har feilet nok mange ganger er det kanskje ikke like motiverende og fortsette prøve med kverningsgrad, fett % og krydder osv. Og når man får muligheten at lage hva man selv mener er en digg burger må man ju bare lage det beste man vet. Enkelt og godt for andre

Q: Hvorfor har du som burgerentusiast laget denne burgeren?

A: 2 stk burgere som tar vare på kjøttsmaken og ikke blir ”pimpet” opp som et tilbehør og ikke heller trenger tilbehør hvis man ikke vil. Laget av gode råvarer og ikke noe mer.

Q: Er du stolt av denne burgeren, hvorfor?

A: En forelder er jo alltid stolt av barna sine! Men når det er sagt så er jeg stolt over at vi har fått frem 2 burgere med rene kjøttsmaker og perfekt konsistens av rene råvarer som går at kjøpe i dagligvarebutikken.

Q: Hva er spesielt med Heston Blumenthal-metoden?

A: Kort sagt menes det at man kverner kjøttet og legger det slik at kjøttet som kommer ut av kvernen ligger i samme retning. Så pakker man det i plastikk til en ”pølse” med samme diameter som man ønsker burgerne i og skjærer rett av med kniv i passe størrelser. Dette gir en relativt løs farse der kjøttstrengene står opp i burgeren, dette bevarer kjøttsaften i burgerne bedre ved steking og da gir en saftig burger med masse kjøttsmak.

Q: Hva skiller denne fra Hestons-metode?

A: Metodtankegangen er den samme, men dette skjer maskinelt og den er litt mer presset for at det skal holde sammen litt bedre….

Q: Hvorfor er den pakket som den er?

A: Tilgjengelig maskinpark og pakketeknikk, sammen med at unngå oksidering av kjøttet i pakken så er dette det beste tilgjengelige.

Q: Hva er denne burgeren best til tilbehørsmessig

A: Tilbehør mener jeg at det vet man best selv hva man liker og da bør man spise det sånn.  Men jeg mener at man bør fremheve smakene som finnes i burgeren allerede og velge tilbehør etter det. Storfeburger med fyldig kjøttsmak fungerer fint helt ”plain” eller også som ”cheeseburger”. kanskje sammen med en fennikeslaw

Eller hvorfor ikke dra på med masse mer smak som: Smeltet blåmuggost, tomat- chilichutney og sprøstekt grønnkål. 

Q: Grill eller stekepanne?

A: Burger blir alltid best på grill mener jeg. Og grilling er en helårsaktivitet! Men burgerne våre fungerer bra i stekepanne også, bare tenk på at man steker de på hver side i varm stekepanne for at gi di en stekeskorpe før man senker varmen.

Q: Hvor mye salt og pepper er det per kg?

A: 12 gram salt og passe mye pepper.

Q: Hvor kommer kjøttet fra, gård/bonde?

A: Fra økologiske produsenter i Agder og Telemark.

Q: Hvorfor er den laget med hyrygg?

A: Høyrygg har en fin fettmarmorering, fyldig kjøttsmak og en fibertekstur som passer utmerket til grovkverning. Altså perfekt til burger!

Varedeklarasjon

Nettovekt
280g

Næringsinnhold

Energi

1063kJ /256 kcal

Fett

20,6 g

hvorav
- Mettede fettsyrer

9,3 g

Karbohydrat 0,1 g
hvorav
- Sukkerarter 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 17,6 g
Salt 1,2 g

Ingredienser 

Storfekjøtt*, salt,  krydder*

*Økologisk