POTETGULL MED PAPRIKA

POTETGULL MED PAPRIKA

Laget på utvalgte poteter fra Minne Gård ved Eidsvoll
Allergener:

Produktinformasjon

Å lage perfekt chips var en større utfordring enn vi trodde da vi startet prosessen. Vi har lært masse - feilet og prøvd. Og ikke minst smakt oss gjennom utallige varianter og smaker. Det handler om å velge riktig potetsort, teste ulike steketider og temperaturer på olje, og sørge for at vi har nok økologiske poteter.

Vi endte opp med poteter fra Minne gård ved Eidsvoll, og potetsorten Berle. En økologisk tidligpotet med lite sødme og mye tørrstoffer som er perfekt til chipsproduksjon. I tillegg vil vi ut i fra sesong også bruker poterer fra Danmark av sorten Saturna. 

Potetene vaskes skjæres og stekes på Maarud sitt annlegg i Sør-Odal på en kjelelinjeslik at man får perfekt sprø chips ut fra potetens egenskap. 


Mattips

Potetgull fungerer godt som smaksforsterker i mat – i tillegg til at den tilfører sprø tekstur. Kan brukes knus som strøssel over kjøtt eller gratinerte poteter, men kan også brukes knust til pannering. 


Blåmuggsost- & rømmedipp

Bland ca. 1/3 av Kolonihagens blåmuggsost med et beger rømme. Bruk en gaffel og knus/bland dippen godt sammen. Server med chips og selleristaver.


Karamelliser løk-chutney

(gir 4–6 glass)

8 løk
1 rød chili
2 laurbærblader
2,5 dl Kolonihagens olivenolje
200 g brunt sukker
1,5 dl balsamico
1,5 dl rødvinseddik

Kutt løk og chili i tynne skiver og ha i en stekepanne emd lautbærblader og olivenolje. Stek på forsiktig varme i ca. 20 minutter. Når løken er mør og litt seig, tilsett sukker, balsamico og rødvinseddik. Småkok videre i ca. 30 minutter til tykk konsistens. Hell over på sterile glass og sett på lokk. Holder ca. 1 måned i kjøleskapet. 

Varedeklarasjon

Nettovekt
150 g

Næringsinnhold

Energi 2057 kJ/ 493 kcal
Fett 27 g
- Hvorav mettede fettsyrer 4,8 g
- Hvorav enumettede fettyrer
17 g
- Hvorav flerumettede fettsyrer 4,3 g
Karbohydrat 54 g
- Hvorav sukkerarter 1,3 g
Kostfiber 5 g
Protein 5,9 g
Salt 1,2 g


Innhold

Poteter* (64%), solsikkeolje* (30%), salt, sukker*, maltodekstrin, paprikapulver*, løkpulver*, naturlig aroma* (paprika, svart pepper), druesukker*, svart pepper*, tomatpulver*, gjærekstrakt*, surhetsregulerende middel (E330)*.

*Økologisk