RUNDSTYKKER RUG

RUNDSTYKKER RUG

Frosne rundstykker basert på Kolonihagen Bakeri sitt Danske rugbrød
Allergener:
  • AllergenMelk
  • AllergenGluten

Produktinformasjon

Basert på Kolonihagen Bakeri sine mestselgende brød har vi utviklet en serie rundstykker. Rug har ikke hvetens evne til å danne proteinnettverk og rundstykkene blir derfor mer kompakte enn et rent hvete basert rundstykke. Til gjengjeld har rud et høyt kostfiberinnhold.

Vi har bakt våre rugrundstykker med både spelt, rug, solsikkekjærner og linfrø. Alt du behøver å gjøre er å steke rundstykkene i 8–10 minutter 210–210 grader i ovnen.


Ofte stilte spørsmål

 

Q: Hvorfor står det hvete i parantes på emmer og spelt i innholdsfortegnelsen?

A: Det er fordi emmer og spelt er "urkornvariantene" av hvete. Hvete stammer altså fra disse to kornsortene – og er da på et vis hvete i sin naturlige, gamle form. Emmer er en svært gammel kornsort og er en av forfedrene til spelt. Spelt igjen er stamfaren til dagens hvetesorter. Derfor må vi også sette hvete i parantes da dette er en allergen for enkelte.

Varedeklarasjon

Antall i pk
8 stk

Energi 1065 kJ/ 253 kcal
Fett 24,8 g
- Hvorav mettede fettsyrer 0,6 g
- Hvorav enumettede fettyrer 1,1 g
- Hvorav flerumettede fettsyrer 2,5 g
Karbohydrat 40 g
- Hvorav sukkerarter 3,5 g
Kostfiber 7,8 g
Protein 8,5 g
Salt 0,99 g 

Innhold

Sammalt speltmel* (HVETE) (20%), vann (20 %), sammalt RUGMEL* (19 %), surdeig (vann, fermentert sammalt RUGMEL*, MELKesyrekultur) (15%), HVETEMEL* (12%), solsikkekjærner* (4%), sirup* (3%), salt, gjær. 

*Økologisk


Grovhet

79 %