ØKOLOGISKE BLÅBÆR

ØKOLOGISKE BLÅBÆR

Endelig får du økologiske fryste bær og frukter. Perfekt til smoothies og sunne iskremer.
Allergener:

Produktinformasjon

Fryste blåbær er perfekt til smoothies, hjemmelaget syltetøy, desserter og masse mer. Innholder mye kostfiber og antioksidanter. 


Ofte stilte spørsmål

 

Q: Må man koke frosne frukt og bær fra Kolonihagen?

A: Rådet fra Mattilsynet ble gitt mange år tilbake når man fant spor i noen utenlandske bær av norovirus. Det er ikke funnet slike spor de senere år, men siden risikoen alltid vil være til stede så står anbefalingen om koking for å være på den sikre siden.

Risikoen er svært liten, men vil du være helt sikker så skal de frosne bærene kokes i ca 1 min før de brukes i smoothie etc. (Gjelder ikke mango, da den har skall på og renses på senere stadium)

Det Rema1000 generelt gjør for å ha kontroll på risikoen er å foreta stikkprøvebaserte uttak som blir analysert for norovirus og hepatitt A, og hygieneparametre generelt. I tillegg er produsenten pålagt å kjøre årlige stikkprøver.

Blåbær kan vanskelig å vaske, men de tromles i store tromler med innvendige børster for å fjerne smuss på overflaten. Dette kan også reduserer noe smittefare.

 

Q: Hvor kommer deres frossen frukt og bær fra?

A: Blåbærene kommer vanligvis fra Litauen og er viltvoksende skogsbær av arten Vaccinium myrtillus. På grunn av dårlig sesong i fjor er noen av bærene fra Polen i årets sesong. Skogen er sertifisert økologisk og det benyttes ingen sprøytemidler på området.

Jordbærene kommer fra Polen og dyrkes på sertifisert økologisk grunn.

Mangoen er fra Peru og er av sorten Kent. Dette også på sertifisert økologisk areal.

Varedeklarasjon

Nettovekt
250g

Næringsinnhold

Energi 215 kJ/ 51 kcal
Fett 0,9 g
hvorav

- Mettede fettsyrer

<0,1 g

Karbohydrat 7,5 g
hvorav
- Sukkerarter 7,5 g
Kostfiber 4,6 g
Protein 1,0 g
Salt 0 g