HAVREGRYN

HAVREGRYN

Lettkokte havregryn fra Stangeland Mølle
Allergener:
  • AllergenGluten

Produktinformasjon

Tilgangen på økologisk havre varierer fra år til år. I skrivende stund er det 15 nøye utvalgte gårder som dyrker økologisk havre til Kolonihagen. De ligger i ulike kommuner i mjøsregionen, som er kjent for å ha høyproduktive kornarealer. Blant disse er Fokhol Gård Stange i Hedmark.

Stangeland Mølle ble etablert i 1846 av Olaus Aareskjold, og drives i dag av 4. og 5. generasjon etter tippoldefarens ånd. Stangeland er kjent for å velge råvarer med høy kvalitet og holder til i Sandnes i Rogaland fylke.

Havregryn har et et høyt innhold av både kostfiber og jern.


Ofte stilte spørsmål

 

Q: Hvorfor er havregryn markert som en allergen?

A: Havre er naturlig glutenfritt, men fordi møllen som foredler havren også foredler glutenholdige kornsorter, f.eks hvete, kan det forekomme  en krysning og dermed spor av gluten i havren.

 

Varedeklarasjon

Nettoinnhold
550g

Næringsinnhold

Energi 1536 kJ/ 364 kcal
Fett 6,6 g
hvorav

- Mettede fettsyrer

- Enumettede fettsyrer

- Flerumettede fettsyrer

1,2 g

2,2 g

2,8 g

Karbohydrat 62 g
hvorav
- Sukkerarter 1,1 g
Kostfiber 6,3 g
Protein 11 g
Salt 0,01 g
 Jern  3 mg (21%*)

*av referanseverdien


Innhold 

Økologiske Lettkokte HAVREGRYN

Kan inneholde sport av hvete, rug, bygg og sesamfrø.