Havregryn

Nå er havren i grynene våre 100% norsk!

Havregryn rolled
98

Vi satte oss et ambisiøst mål: i 2023 skulle all havren i våre produkter være dyrket i Norge. De fire siste årene har vi jobbet for å rekruttere og hjelpe flere kornbønder til å legge om til økologisk drift. I 2022 oppnådde vi målet – før tiden!

Så da må vi så klart sette oss et nytt mål. Nå håper at vi også en dag kan sertifisere dette med havre fra regenerativt landbruk.

Litt praktisk info

1000g

Litt mer info

Røstet i ovn for den gode smaken

Ved utløpet til Telemarkskanalen i Skien, ligger Norges mest moderne havremølle med over 150 år gammel historie i veggene. Her varmebehandler vi havrekjernen i en røsteovn på over 100 grader, som er hemmeligheten bak den runde og nøtteaktige smaken.

Nå med 100% norsk havre

Da vi startet med havregryn i 2018 ønsket vi kun å ha norskdyrket havre i grynene våre, men vi fikk ikke tak i store nok volumer, for det var begrenset tilgang på økologisk havre fra Norge. Vi satte oss et ambisiøst mål: i 2023 skulle all havren i våre produkter være dyrket i Norge. I de fire siste årene har vi jobbet for å rekruttere og hjelpe flere kornbønder til å legge om til økologisk drift. I 2022 oppnådde vi målet vårt – ett år før tiden!


Hvorfor er gluten markert som en allergen i havregryn?

Havre er naturlig glutenfritt, men fordi møllen som foredler havren også foredler glutenholdige kornsorter, f.eks hvete, kan det forekomme en krysning; og dermed spor av gluten i havren.

Oppskrifter

Lignende produkter