Hele kaffebønner fra Costa Rica

Hele kaffebønner fra Costa Rica

En leskende kaffe med hint av mandel og plomme.
Allergener:

Produktinformasjon

Mr Rudolfo Riveras gård ligger i de bratte skråningene i den berømte kaeregionen Tarrazu i Costa Rica. Der plukkes de fullmodne kaffebærene før de lar en maskin kverne skallet forsiktig. Bærene legges deretter ut for å tørke med fruktkjøttet sittende igjen på bønnen. I Costa Rica kalles det «honey-process» etter den gyldne fargen bønnene får, og etter hvordan de sukkerstinne bærene klistrer seg inntil hverandre. Resultatet blir en fruktig kaffe med elegant syrlighet.


KAFFA Oslo

Kaffe er full av fantastiske smaker. Kaffebæret modner langsomt i høyden før det vaskes, fermenteres og tørkes. Når vi brenner kaffen, ønsker vi å fremheve hver sorts og opprinnelses beste og mest unike smaker. Derfor vil også smaken variere i løpet av året, avhengig av sesong og hvem som har foredlet kaffen.


Kolonihagen og KAFFA sitt kaffefond

Les mer om vårt kaffefond her: hvor 2 kr ekstra går direkte tilbake til arbeiderne.


Kaffebrygging

Bruk 60 g kaffe pr. liter vann, alltid ferskt vann og rent utstyr for å lykkes med bryggingen.


Ofte stilte spørsmål

Q: Hvorfor er ikke kaffen sertifisert fair trade?

A: Ved å handle kaffen direkte fra bonden, slik KAFFA gjør – strekker de seg enda lenger enn denne sertifiseringen. KAFFA finner sine produsenter ved å besøke og personlig observere og kontrollere forholdene. På denne måten har de direkte kontakt og sikrer sporbarhet ned til minste ledd. På denne måten kan de også sikre at alle får en rettferdig lønn, med rettferdige arbeidsvilkår. I tillegg til dette har vi sammen med KAFFA opprettet et eget kaffefond. Her går 2 kr pr kaffepose som blir solgt i butikken direkte tilbake til kaffegården. Les gjerne mer om denne ordningen her.

Q: Hvorfor er ikke all kaffe fra Kolonihagen sertifisert økologisk?

A: Kaffen er produsert etter økologiske prinsipper og krav, men ikke sertifisert av Debio. Alle produsenter er besøkt og kontrollert, og vi startet arbeidet med selve sertifiseringen allerede for 2 år siden. Litt avhengig av landet det kommer fra, og hvor gode sertifiseringer de har i hvert enkelt land, så vil vi fortløpende få på plass sertifiseringen. I 2019 kommer minimum to av kaffene til å være sertifisert og debio-merket. Først ut er kaffen fra Etiopia (denne kaffen her!), deretter Peru.

 

Varedeklarasjon

Nettovekt
225g

Produsent San Martin
Distrikt Tarrazu
Høyde 1850 m.o.h.
Sort Catuai
Foredling Delvis bærtørket
Brennegrad

Mellombrent 


Innhold

Arabica kaffebønner