GUATEMALA FILTERMALT KAFFE

GUATEMALA FILTERMALT KAFFE

En balansert kaffe med hint av sjokolade og honning
Allergener:

Produktinformasjon

Luis Pedro Zelaya og hans familie eier og driver flere kaffegårder i regionen rundt den idylliske byen Antigua i Guatemala. Der jobber agronomer hardt i skyggen fra Gravilea-trærne med å gi kaffen de beste forutsetningene for å modne. Bare timer etter at kaffebærene høstes, blir de fraktet til Zelaya-familiens egen foredlingsstasjon Bella Vista, der de vaskes, fermenteres og tørkes med stor nøyaktighet. Et arbeide som resulterer i en balansert og ren kaffe.


KAFFA Oslo

 

Kaffe er full av fantastiske smaker. Kaffebæret modner langsomt i høyden før det vaskes, fermenteres og tørkes. Når vi brenner kaffen, ønsker vi å fremheve hver sorts og opprinnelses beste og mest unike smaker. Derfor vil også smaken variere i løpet av året, avhengig av sesong og hvem som har foredlet kaffen. 

 


 

Kolonihagen og KAFFA sitt kaffefond

 

Les mer om vårt kaffefond her: hvor 2 kr ekstra går direkte tilbake til arbeiderne.


 

Kaffebrygging

 

Bruk 60 g kaffe pr. liter vann, alltid ferskt vann og rent utstyr for å lykkes med bryggingen. 


Ofte stilte spørsmål

 

Q: Hvorfor er ikke kaffen sertifisert fair trade?

A: Ved å handle kaffen direkte fra bonden, slik KAFFA gjør – strekker de seg enda lenger enn denne sertifiseringen. KAFFA finner sine produsenter ved å besøke og personlig observere og kontrollere forholdene. På denne måten har de direkte kontakt og sikrer sporbarhet ned til minste ledd. På denne måten kan de også sikre at alle får en rettferdig lønn, med rettferdige arbeidsvilkår. I tillegg til dette har vi sammen med KAFFA opprettet et eget kaffefond. Her går 2 kr pr kaffepose som blir solgt i butikken direkte tilbake til kaffegården. Les gjerne mer om denne ordningen her.

Q: Hvorfor er ikke all kaffe fra Kolonihagen sertifisert økologisk?

A: Kaffen er produsert etter økologiske prinsipper og krav, men ikke sertifisert av Debio. Alle produsenter er besøkt og kontrollert, og vi startet arbeidet med selve sertifiseringen allerede for 2 år siden. Litt avhengig av landet det kommer fra, og hvor gode sertifiseringer de har i hvert enkelt land, så vil vi fortløpende få på plass sertifiseringen. I 2019 kommer minimum to av kaffene til å være sertifisert og debio-merket. Først ut er kaffen fra Etiopia (denne kaffen her!), deretter Peru.

Varedeklarasjon

Nettovekt
225g

Produsent Bella Vista
Distrikt Antigua
Høyde 1500 m.o.h.
Sort Gul Bourbon
Foredling Vasket
Brennegrad Mellombrent

Innhold 

Arabica kaffebønner