YOGHURT MED JORDBÆR, RIPS OG SOLBÆR

YOGHURT MED JORDBÆR, RIPS OG SOLBÆR

Syrnet med gresk yoghurtkultur. Med biter av bær.
Allergener:
  • AllergenMelk

Produktinformasjon

En rund og god yoghurt med frisk syrlighet. Syrnet med gresk yoghurtkultur for en kremet og luftig konsistens.


Ofte stilte spørsmål

 

Q: Hvorfor er ikke meieriprodukter produsert i Norge?

 

A: Mange av produktene og råvaren er allerede norske. Vi er enig at alt helst bør være norsk, men når vi ikke har klart å finne produkt eller produsent i Norge så har vi valgt å importere. Parallelt med import jobber vi med å gå opp verdikjeden i Norge – slik at vi over tid kan tilby dette. Et eksempel på dette er vår fennikelsalami som foreløpig er importert fra Italia, hvor vi fant en god ferdigmodnet økologisk salami som vi kunne komme raskt på markedet med. Parallelt har vi jobbet et år med å gå opp verdikjeden i Norge. Dette er noe som ofte er tidkrevende da vi først har måttet jobbe med å finne nok økologisk frilandsgris – samt at vi har støttet en større konvensjonell bonde i å legge om til økologisk drift. Videre har vi måttet finne egnet slakteri så nært bonden som mulig, for deretter å finne produsenter som kan videreforedle frem til ferdig produkt. I tillegg til at vi har måttet finne en produktmiks som gjør at vi kan utnytte hele dyret. Resultatet er en serie med produkter som lanseres i løp av året. Og allerede nå har vi lansert 3 forskjellige pølser (middag, bratwurst og chilipølse). I tillegg til at vi hadde Norsk økologisk frilandsribbe til jul i utvalgte butikker. Samme situasjon gjelder også eksempelvis meierivarer hvor vi er i dialog med flere aktører i Norge. Dette er tidkrevende, men vi er sikre på at vi over tid kommer med flere meieriprodukter som er produsert lokalt. Mens vi jobber med dette har vi blant annet valgt å samarbeide med et lite bondeeid meieri på Jylland i Danmark som heter Thise – som vi anser å være best i Danmark på økologiske meierivarer. Optimalt skulle vi gjerne sett at det var Norsk fra starten av, men samtidig trygger vi reisen for de som ønsker å legge om til økologisk i Norge med å bygge opp en omsetning i forkant – selv om det betyr noe import. Vi gleder oss til å lansere enda flere økologiske produkter med norsk opprinnelse i månedene som kommer.

Q: Dier en økologisk kalv?

 

A: Det er ingen krav om at kalven skal gå sammen med og die moren i konvensjonell produksjon. I EU-regelverket for økologi er det et krav at en kalv skal ha tilgang til kumelk de tre første månedene. Og at kalven skal være hos moren og kunne die henne min 3 dager etter fødselen. Vi i Kolonihagen søker alltid etter produsenter som strekker seg lenger enn EU-regelverket, eller ØKO+ som vi kaller det. Og EU-regelverket er bare et absolutt minimum.

 

Varedeklarasjon

Nettovekt
400g

Næringsinnhold

Energi 391 kJ/ 93 kcal
Fett 1,7 g
hvorav

- Mettede fettsyrer

- Enumettede fettsyrer

- Flerumettede fettsyrer

0,9 g

0,5 g

<0,1 g

Karbohydrat 13 g
hvorav
- Sukkerarter 13 g
Kostfiber 0 g
Protein 6,3 g
Salt 0,13 g

Innhold

Pasteurisert konsentrert skummetMELK*, rørsukker*, jordbær*, rips*, solbærpuré*, pasteurisert fløte*, yoghurtkultur (fra MELK), gresk yoghurtkultur (fra MELK)

*Økologisk

Fettprosent: 1,7 %