MINI BRIE

MINI BRIE

Allergener:
  • AllergenMelk
En smaksrik hvitskimmelost laget fra Gillot meieri i Saint Hilaire De Briouze i Frankrike. Gillot er et håndverksmeieri, og oppskriftene er fortsatt slik de var for over 100 år siden.

Produktinformasjon

En smaksrik hvitskimmelost laget fra Gillot meieri i Saint Hilaire De Briouze i Frankrike. 

Gillot meieri har røtter tilbake til 1912. Råmelken hentes med egne biler hos den dedikerte bonden Alain Davy og hans 4 gode naboer -–alt innen en radius på 2,5 mil. 

Gillot er et håndverksmeieri, og oppskriftene er fortsatt slik de var for over 100 år siden. Osten blir bedre av å modnes, og du kjenner det best ved å trykke den sammen fra siden - og da skal den helst gi etter og kjennes myk. Når du skjærer osten vil du kunne se at den faste kjernen nesten er helt borte. Før den blir helt moden vil denne kjernen være tykkere.

For best smak anbefales det å ta osten ut en times tid i forkant av servering. Og om du har tenkt å servere hele osten på en gang kan det godt varmes litt forsiktig i ovnen før servering.

Kuene som lager melken går ute minimum i 6 måneder, og spiser i denne perioden kun gress. Og alt er selvfølgelig økologisk.

Kurasen som brukes er en Norman-ku, en ku som leverer litt mindre mengde melk, men til gjengjeld melk som er rik på smak og næring.

INGREDIENSER Pasteurisert økologisk melk (98 %), salt, animalsk løype, starterkultur.

En pasteurisert hvitmuggsost med 22 % fett

Varedeklarasjon

Nettovekt
150g

Næringsinnhold

Energi 1163 kJ/ 280 kcal
Fett 22 g
hvorav

- Mettede fettsyrer

- Enumettede fettsyrer

- Flerumettede fettsyrer

17 g

3,3 g

0,5 g

Karbohydrat 0,5 g
hvorav
- Sukkerarter 0,5 g
Kostfiber 0 g
Protein 20 g
Salt 1,6 g