Møt våre grisebønder


Møt våre grisebønder Foto: Heinrich Jung

Med dyrevelferd i fokus får grisene følge sine naturlige instinkter.

Kåre A Abrahamsen 

Kåre A Abrahamsen tok over hjemgården i 1987, og kjøpte sine første griser 3 år senere. Kåre har alltid tenkt dyrevelferd, og i 1999 begynte han med økologisk griseproduksjon. Grisene får større plass – og velger selv om de vil være inne eller ute. Grisene lever i flokk og følger hverandre gjennom hele livet. Kåre jobbr alltid for å bli bedre, og vi er glade for å følge hans reise mot stadig flere pluusverdier. 

Heinrich Jung

Heinrich Jung kom fra Tyskland via Skottland til Norge, og ble en av de aller første i Norge som begynte med frilandsgris. Grisene lever ute i friluft hele året og kan trekke inn i små hytter når de vil sove og slappe av. Heinrich er kanskje Norges fremste griserøkter, men selv sier han at han er langt ifra ferdig. Vi er veldig glade for at Heinrich tråkker opp stien!

Vidar Julien 

I tillegg til Heinrich og Kåre får vi nå også økologisk frilandsgris fra Vidar Julien. Han holder til på nabogården til Heinrich og de to har et tett og godt samarbeid. 

Dyrevernmerket 
Kåre, Heinrich og Vidar har som de tre første grisebønder i Norge fått Dyrevernmerket av Dyrevernalliansen. Med Dyrevernmerket kan du føle deg trygg på at dyrene har hatt: bedre plass, sunnere kropp og mer aktivitet. Rett og slett et bedre liv!

 

 

 

LES OGSÅ:

Tildelt merke for bedre dyrevelferd
Hva er økologisk pluss?
Norges første økologiske skinke