Sopprisotto med fennikelsalat

  • 40
  • Enkel

Fremgangsmåte

Knus eller finhakk den tørkede steinsoppen og kok opp sammen med vann og buljongterningen til ferdig kraft. 

Kutt grønnsakene som beskrevet. Det hvite på fennikelen skal kuttes, eller høvles med en mandolin, til supertynne skiver. De grønne toppene skal finkuttes slik som løk. 

Varm en vid kjele med en blanding av olje og smør. Stek sjalottløk, sopp, toppene på fennikelen og hvitløk til soppen har fått farge. Smak til med salt og pepper. Tilsett risottorisen og la den steke mens du rører til den er blank – det er viktig at den ikke tar farge. 

Har du 1-2 dl hvitvin fra helgen du må bruke opp? Tilsett i gryten og la det koke nesten helt inn mens du rører. Om ikke, hopper du til neste linje:

Tilsett et par øser kraft og la det koke nesten helt inn mens du rører. Fortsett på denne måten i ca. 20 minutter til risen er ”al dente” – det vil si myk utenpå og litt hard inni. Konsistensen skal være som en tynn risengrynsgrøt. 

Når du er fornøyd med risottoen, Tilsett et par klatter med smør og revet parmesan. Sett på lokk og la risottoen hvile i 3-4 minutter innen du smaker til med salt, pepper og sitronsaft.

Vend sammen høvlet fennikel, hakket persille, noen dråper sitronsaft, olivenolje, salt og pepper rett før servering og server til risottoen.

Handleliste

Antall personer:
4

1,1 liter vann
1 terning grønnsaksbuljong
1 beger tørket steinsopp, knust

2 sjalottløk, finhakket
300 g aromasopp, kuttet i biter
grønne fennikeltopper, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
3 dl risottoris
1 Grana padano, revet
½ sitron, saft

1 fennikel, det hvite, høvlet
½ bunt persille, hakket

smør
stekeolje
salt & pepper
olivenolje

* fra kjøkkenskapet