Blomkålsuppe med svinekam

  • 30 minutter
  • enkel

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 200°C.

Rens blomkålen og kutt ca. halvparten i små buketter og legg til side. Resten grovhakkes.

Varm en stor kjele med litt smør eller olje. Stek grovhakket blomkål og løk til løken er blank. Tilsett vann, buljong og melk, og la det koke til blomkålen er mør.

Varm en stekepanne med litt olje. Stek ternet svinekam til det er sprøtt og gyllent.

Når blomkålen er mør, kjør suppen glatt med en stavmikser eller kjøkkenmaskin.

Tilsett blomkålbukettene i suppen og la de trekke til de er møre. Smak til med salt og pepper.

Stek brødet i ovnen i 5-8 minutter.

Server blomkålsuppen med nystekt brød og topp med sprøstekt svinekam.

Handleliste

Antall personer:
4

2 blomkål

1⁄2 løk, finhakket
4 dl vann
7 dl melk
1 terning kylling- eller grønnsaksbuljong

1 pk røkt svinekam, ternet 
1 hirsebrød

smør eller olje til steking
salt & pepper

 

* fra kjøkkenskapet