Sei- & potetgrateng med salat

  • 30–40 minutter
  • enkel

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 220°C med grill.

Kok potet i 3 minutter til de er gjennomvarme. Skru ned varmen på platen, tilsett sei og la fisken trekke i 3–5 minutter.  Løft ut en fiskebit og sjekk at den er ferdig ved å trykke lett på den. Når den flaker seg er fisken klar. 

Sil av vannet og la poteten og fisken dampe litt av seg i kjelen. Tilsett revet hvitløk, smør og mos til en grov stappe. 

Pisk sammen egg og melk. Hell over i gryten og vend alt sammen til en løs puré. Smak til med salt og pepper. 

Hell pureén over i en ildfast form og stek i ovnen til den er gyllen, ca. 8 minutter. Følg litt med slik at den ikke brenner seg.  

Kok opp en kjele med 2 cm vann i bunnen. Damp brokkoli under lokk i ca. 4 minutter. Sil av vannet, tilsett litt smør eller olje, salt og pepper. 

Vend sammen salat, tomat, agurk med litt olivenolje, salt og pepper.

Server sei- & potetgratengen med dampet brokkoli og salat.

 

Middagstips – Lag en vinaigrette til salaten
1 dl olivenolje
1/3 dl god eddik
1⁄2 ts dijonsennep
1 ts sukker eller honning

Hell alt i et glass med lokk og rist godt.

Handleliste

Antall personer:
4

1 pk sous vide potet

2 fedd hvitløk, finhakket 
1 pk sei, ternet
50 g smør
1⁄2 beger Rørosrømme
2 dl melk
1 egg 

1⁄2 salat, kuttet 
1⁄2 agurk, skivet 
2 tomater, skivet

salt & pepper
olivenolje

* fra kjøkkenskapet