Kokosgryte med røde linser og ris

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakken. 

Varm en stor kjele med litt olje. Stek løk, chili, hvitløk og søtpotet til det er blankt.

Tilsett kokosmelk og linser. La det småkoke i 5 minutter.

Tilsett tomatpassata og la det koke videre i 5 minutter.

Tilsett brokkoli i gryten og la det koke til linsene er møre.

Smak til med limejuice, salt og pepper.

Server med nykokt ris.

Handleliste

Antall personer:
4

2 dl ris

1 løk, båter
1⁄2 chili, finhakket/uten frø
2 fedd hvitløk, finhakket
400 g søtpotet, skrelt/ternet
1 boks kokosmelk
2 dl røde linser
1 glass tomatpassata
1 brokkoli, i buketter
1 lime, saften 

salt & pepper
olje til steking

* fra kjøkkenskapet