Løksuppe med brød og gratinert ost

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 180°C.
 
Kok linser etter anvisning på pakken.
 
Varm en stor kjele med litt olje på middels varme. Stek løken under omrøring til den er godt brunet. Tilsett tørket timian/oregano, hvitløk og sukker mot slutten av steketiden. Det er viktig at løken blir ordentlig gyllen og karamellisert for å gi maks smak til suppen.
 
Tilsett vann, buljong og la suppen koke i 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

Mens suppen koker: Kutt brødet i biter som passer i suppeskålen og legg på et bakebrett. Riv over osten og stek i ovnen til osten er smeltet og gyllen.
 
Ha en skje kokte linser i hver suppeskål og øs over suppen. Topp med gratinert brød.

Handleliste

Antall personer:
4
2 dl røde linser
4 løk, finstrimlet
2 ts tørket timian/oregano* 
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ts sukker
1 1⁄2 liter vann
1 terning grønnsaksbuljong*

1 hirsebrød 
2/3 grotteost

olje til steking
salt & pepper
* fra kjøkkenskapet