Ovnsbakt soyatorsk med epledressing

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 200°C.

 Kok røde linser etter anvisning på pakken. Følg med mot slutten av koketiden slik at de ikke blir overkokt og grøtete.

Legg porsjonsstykker av torsken i en ildfast form. Hell over soyasaus, revet ingefær, finhakket chili, nykvernet pepper og litt lime- eller sitronsaft.

Kle formen med folie og bak i ovnen i ca. 15 minutter. Steketiden vil variere ut fra tykkelsen på torsken, så bruk gjerne et steketermometer for perfekt resultat - fisken skal ha en kjernetemperatur på 56 grader.

Mens fisken baker:

Varm en stekepanne med litt olje på litt over middels varme. Stek sopp til den begynner å ta farge. Tilsett resten av grønnsakene og stek til de har fått god farge og er møre. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt soya- saus eller fishsauce.

Riv eplet på det groveste på rivjernet. Bland med yoghurt og smak til med karrikrydder, salt, pepper og eventuelt litt sitron- eller limejuice.

Server torsken med soyasausen fra formen, stekte grønn- saker, røde linser og epledressingen.

 

Middagstips:

Bruker du ikke opp all ingefæren som fulgte med i kassen? Bruk resten til å lage ingefærté, gjerne med sitron og honning! Kok opp vann og la skiver av ingefær og sitron

trekke i vannet. Smak til med honning.

 

Handleliste

Antall personer:
4

1 pk torsk, porsjonsstykker 

ca. 3 cm ingefær, finrevet 
4–5 ss soyasaus*
¼–½ bit chili, finhakket uten frø
sitron- eller limejuice

1 pose sopp, skivet
1 løk, skivet
2 fedd hvitløk, finhakket 
1 squash, skivet
1 paprika, strimlet

3 dl røde linser

1 eple, revet
½ Rørosyoghurt 
1 ts karrikrydder

olje til steking
salt og pepper

* fra kjøkkenskapet