Varm ovnen til 200°C.
Kok røde linser etter anvisning på pakken. Følg med mot slutten av koketiden slik at de ikke blir overkokt og grøtete.
Legg porsjonsstykker av torsken i en ildfast form. Hell over soyasaus, revet ingefær, finhakket chili, nykvernet pepper og litt lime- eller sitronsaft.
Kle formen med folie og bak i ovnen i ca. 15 minutter. Steketiden vil variere ut fra tykkelsen på torsken, så bruk gjerne et steketermometer for perfekt resultat - fisken skal ha en kjernetemperatur på 56 grader.
Mens fisken baker:
Varm en stekepanne med litt olje på litt over middels varme. Stek sopp til den begynner å ta farge. Tilsett resten av grønnsakene og stek til de har fått god farge og er møre. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt soya- saus eller fishsauce.
Riv eplet på det groveste på rivjernet. Bland med yoghurt og smak til med karrikrydder, salt, pepper og eventuelt litt sitron- eller limejuice.
Server torsken med soyasausen fra formen, stekte grønn- saker, røde linser og epledressingen.
Middagstips:
Bruker du ikke opp all ingefæren som fulgte med i kassen? Bruk resten til å lage ingefærté, gjerne med sitron og honning! Kok opp vann og la skiver av ingefær og sitron
trekke i vannet. Smak til med honning.