Gulasjsuppe med sei

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Varm oven til 200°C.

Kutt alle grønnsakene og sil av vannet på bønner og kikerter. 

Varm en stor gryte med litt olje. Stek løk, chili og purre til det er blankt. Tilsett paprikapulver og stek et minutt videre. Tilsett tomatpassata, vann, buljong, bønner, kikerter og potet i gryten. La det småkoke under lokk til poteten er nesten mør. Spe med mer vann dersom suppen blir for tykk.

Stek brødet i ovnen i 8 minutter.

Kutt sei i biter som passer på skjeen. Skru ned varme på stekeplaten til lav og vend inn i suppen. La det trekke i 5 minutter under lokk til fisken er ferdig. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. Blir suppen for syrlig kan du runde den med en klype sukker.

 

 

Handleliste

Antall personer:
4

1 løk, skivet
½ purre, skivet
1 ss paprikapulver
1 glass tomatpassata
1 terning kyllingbuljong
4 dl vann
500 g potet, ternet
½ chili, finhakket
1 boks smørbønner, silt
1 boks kikerter, silt
1 pk seifilet, ternet
1 hirsebrød
½ sitron, saften

salt og pepper 
en klype sukker
stekeolje

* fra kjøkkenskapet