Fisketaco med guacamole

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 180°C.

Del avocadoen veldig forsiktig med en kniv: Skjær rundt stenen fra toppen, vri rundt og del i to. Kakk helen av kniven i stenen og vri rundt for å løsne stenen.

Skrap ut avocadokjøttet og mos med en gaffel i en bolle. Tilsett lime- eller sitronjuice, olivenolje, salt og pepper.

Ha couscous i en liten kjele. Kok opp 9 dl vann og hell over couscousen. Sett på et lokk og la den stå i 10-15 minutter. Rør rundt med en gaffel før servering.

Kutt fisken i biter og legg i en ildfast form med litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen i 5-7 minutter.

Pakk lompene inn i aluminiumsfolie og varm i ovnen i 5 minutter.

Vask og kutt grønnsakene og legg i små skåler.

Server lompene, fisken, guacamolen, tacosausen og grønnsakene på bordet og la hele familien sette sammen sin egen favorittlompe. Det som ikke går inn i lompen blir en veldig god salat ved siden av.

 

Middagstips:

Ønsker du en litt mer spenstig quacamole? Tilsett litt finhakket chili, løk, tomat og eventuelt koriander! Eller del guacamolen i to – én for de store og én for de små.

Handleliste

Antall personer:
4

2 avokado, most 

1 lime eller ½ sitron

1 pk couscous
1 pk sei
1 pk tacolomper
1 agurk, ternet
2 tomater, ternet
1 paprika, ternet
1 hjertesalat, kuttet 

1 glass tacosaus

 
* fra kjøkkenskapet