Torsk med blomkålpuré og salsa

  • 30
  • Enkel

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 180°C.

Kok blomkål og potet til blomkålen er mør. Sil av vannet, tilsett smør og mos til en puré. Smak til med salt og pepper. Spe eventuelt med melk til ønsket konsistens.

Mens potetene koker, legges torsken i en ildfast form. Gni inn med litt olivenolje, salt og pepper. Bak i ovnen i 10-15 minutter til den flaker seg eller har en kjernetemperatur på 56°C.

Bland sammen tomat og sjalottløk og vend inn litt god olivenolje salt og pepper.

Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skjær bort endene på bønnene, del dem gjerne i to. Kok bønnene i 3-4 minutter og sil av vannet.

Legg en god skje tomatsalsa på fiskestykkene og server med blomkålpuré og aspargesbønner.

 

Handleliste

Antall personer:
4

1 pk torskefilet
200 g potet, ternet 
1 blomkål, buketter 
1–2 ss smør
melk
1 pk aspargesbønner

tomatsalsa
2 tomater, ternet
1/2 sjalottløk, finhakket 
olivenolje
salt og pepper

 For melkefri oppskrift, lag puré med Oatly ifløte!

* fra kjøkkenskapet