Laks med potetpuré og soyasmør

  • 40 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Sett ovnene på 180°C

Kok potetterninger i vann til de er møre. Sil av vannet, tilsett smør og mos til en potetpuré. Spe med melk til ønsket konsistens og smak til med salt og pepper.

Legg brokkoli i en kjele, dekk med vann og kok opp. Du kan regne 10 minutter fra grønnsakene går i kjelen til de er ferdig.

Gni laksen inn med olje, salt og pepper. Legg fisken i en ildfast form eller oppå grønnsakene når det er 10 minutter igjen av steketiden. Fisken skal flake seg og ha en kjernetemperatur på 48-50°C. 

Ha finhakket sjalottløk i en skål med soyasaus. Smelt smør i en liten kjele og la det småkoke til det er brunet og har får en nøtteaktig lukt.

Hell det brunede smøret i skålen (Pass på at bunnfallet i kjelen ikke blir med). Server laksen med potetpuré, dampede grønnsaker og soyasmør.

 

Handleliste

Antall personer:
4

800 g potet, terninger
3 ss smør
melk
1 pk laks
1 brokkoli, buketter 
300 g gulrot, skivet 
1 ss soyasaus
1 sjalottløk, finhakket 
50 g smør

salt & pepper
stekeolje

 

 
* fra kjøkkenskapet