Gresskarsuppe med purre og sei

  • 30 min
  • Enkel

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 180°C.

Suppen:
 Vask gresskaret, del det i fire og fjern innmaten med en skje, kutt i terninger.
Varm en kjele med litt olje. Fres gresskar, fennikel, ingefær og chili til det begynner å få litt farge. Fyll kjelen med vann til gresskaret er dekket. Tilsett buljongterning og kok til gresskaret er mørt.
Kjør suppen med en stavmikser til en glatt suppe. Spe med vann til ønsket konsistens og smak til med salt, pep- per og litt sitronsaft. Pass på at suppen ikke blir for tykk, da oppleves den som veldig mektig.
Tilsett skivet purre og la den trekke et par minutter. 

Mens suppen koker:
 Legg fisken på et bakepapir og krydre med salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 15 minutter, eller til den flaker seg når du trykker lett på den.
Kutt brød til krutongterninger. Varm en panne med litt olje og stek brødet til det er gyllent. Dryss over litt salt og pepper mens brødet er i pannen.

Servering:
Anrett hver suppeskål med litt fisk. Øs over suppen og topp med brødkrutonger.

 

 

 

Handleliste

Antall personer:

1 gresskar, ternet
2/3 fennikel, biter
1⁄2 chili, finhakket
ca. 3 cm ingefær, finhakket 
vann
1 kyllingbuljongterning
1⁄2 purre, skivet

1 pk seifilet, ternet

1 hirsebrød, ternet til krutonger

olje til steking
salt & pepper 
sitronsaft

 

* fra kjøkkenskapet