Laks med blomkålpuré, grønnsaker & soyasmør

  • 30–40 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 180°C.
 
Kok blomkål og potet til det er mørt.
 
Rens og kutt grønnsakene som beskrevet på siden (Husk å spare 1 ss finhakket løk til sausen). Legg i en ildfast form og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 20 minutter til grønnsakene er møre.

Legg fisken i en ildfast form med litt olje, salt og pepper. Stek fisken i ca. 10 minutter til den flaker seg eller har en kjernetemperatur på 48–50 °C.
 
Sil av vannet på blomkål og poteten, og la det dampe av seg i kjelen. Tilsett smør og kjør til en puré med en stavmikser. Smak til med malt muskat, salt og pepper.
 
Ha finhakket løk i en skål med soyasaus. Smelt smør i en liten kjele og la det småkoke til det er brunet og har får en nøtteaktig lukt. Hell det brunede smøret i skålen (Pass på at bunnfallet i kjelen ikke blir med).
 
Server laksen med blomålpuré, ovnsbakte grønnsaker og soyasmør.

Handleliste

Antall personer:
4

1 pk laks

1 blomkåll, små biter
300 g potet, skrelt/ternet 
1–2 ss smør*
1⁄2 ts malt muskat* (kan sløyfes)

1 løk, båter (finhakk 1 ss til sausen)
200 g gulrot, skivet
300 g persillerot, skivet
1/3 fennikel, biter

1 ss løk, finhakket
1 ss soyasaus*
50 g smør*

salt & pepper*
olje til steking*

* fra kjøkkenskapet