Gravlakssaus

Gravlakssaus

  • 20 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Pisk sammen eggeplomme, sennep, honning, vineddik, salt og pepper i en bolle.

Pisk inn oljen; Først noen få dråper og så i en tynn stråle til du får en tykk, kremaktig saus – litt som majones. 

Vend inn finhakket dill helt til slutt. 

Tips:

Honningbier tryller frem naturlig søtsmak når deres enzymer i deres spytt får virke på blomstenes nektar. Flere titalls byggeklosser i honning kan bidra sammen, gi antioksidantkraft og forebygge både infeksjoner og kreft. Forsiktig bearbeiding ivaretar honningens helsekraft!

 

Handleliste

Antall personer:
4
1 eggeplomme
2 ss god sennep
1 ss hvitvinseddik
1 liten ss honning
1 ½ dl solsikkeolje (eller annen god nøytral olje)
salt & pepper
dill, finhakket 
* fra kjøkkenskapet