Åsrunn sin langtidsstekte ribbe

  • 3 døgn
  • Enkel

Fremgangsmåte

Gni ribben inn med salt, pepper og la den ligge i kjøleskapet i 2 døgn. 

Varm ovnen til 80°C. 

Legg ribben på et stekebrett.

Rull sammen litt folie eller bruk en skål for å bygge opp under midten av ribben. Det er viktig at man får en helling slik at fettet skal kunne renne av under steking og gi sprøtt svor.

Tilsett litt vann i bunnen av stekebrettet så får du også en deilig sjy du kan servere til ribben. 

Sett ribben inn i ovnen ca. klokken 08 på morgenkvisten og la den stå i ovnen hele dagen. 

Ca. 1 time før servering:
Skru varmen opp til 180°C (varmluft) til ribben har fått farge.

Skru deretter opp temperaturen til 250°C, til du ser svoren poppe opp. Følg nå med slik at svoren ikke svir seg. 

La ribben hvile på kjøkkenbenken i ca. 20 minutter før servering.

Tips
Ribben kan også gjerne stå over natten på 80°C. Da har man ferdigstekt ribbe til 1. Juledagsbrunsjen.

Åsrunn serverer ribben sin til førjulsmiddagen med familien. I tillegg til den klassiske sjysausen, serverer hun den med hjemmelaget BBQ-saus. Utradisjonelt, men undervurdert!

Handleliste

Antall personer:
8

Ribbe, med rutet svor
salt & pepper
sølvpapir eller en skål/asjett
Bakebrett

Server ribben med ditt beste tilbehør.

* fra kjøkkenskapet