Torsk med ertepuré, tørrsaltet bacon og eple- & jordskokkompott

Torsk med ertepuré, tørrsaltet bacon og eple- & jordskokkompott

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 180°C.

Kutt bacon i fine terninger og stek i en panne til det er sprøtt. La det ligge i pannen til resten av maten er klar.

eple- & jordskokkompott
Kutt jordskokk i ca. 1x1 cm terninger og kok i lettsaltet vann til de er møre. Hell deretter av vannet, tilsett eple, smør og 1⁄2 dl vann. Varm forsiktig i gryten til eplene er møre og smak til med salt

syltet rødløk
Kok opp eplecidereddik, vann og sukker. Når det koker, tilsett rødløk, fjern kjelen fra varmen og la det stå å trekke frem til servering.

Legg fisken i en ildfast form med litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 15 minutter til den flaker seg eller har en kjernetemperatur på 52°C. Er det ulik tykkelse på fisken, vent noen minutter før de tynneste stykkene går i ovnen.

ertepuré
Kok erter til de flyter til overflaten. Sil av vannet og tilsett smør. Kjør til en puré med en stavmikser og smak til med salt.

Server ovnsbakt torsk med eple- & jordskokkompott, syltet rødløk og ertepuré. Dryss over bacon og baconfett. 

Handleliste

Antall personer:
4

1 pk tørrsaltet bacon
1 pk torsk

eple- & jordskokkompott
500 g jordskokk, skrelt/ternet
2 stk epler, båter
1 ss smør*
1⁄2 dl vann

syltet rødløk
2 ss eplecidereddik* 
2 ss sukker*
1/4 dl vann
1 rødløk, finstrimlet

ertepuré 
400 g erter  
1 ss smør*

salt & pepper*
olje til steking*

* fra kjøkkenskapet