Andeconfit med krydret rødkål, potetpuré & pærechutney

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 180°C.

Legg andeconfit i en ildfast form og bak i ovnen som anvist på pakken. 

Kok ternet potet sammen med hele hvitløksfedd til det er mørt. Hell deretter av vannet og la det dampe av seg i kjelen. Tilsett smør og mos til en puré. Spe med melk til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Ha rødkål i en gryte sammen med eplejuice, kanelstang og stjerneanis. La det småkoke under lokk i 10-15 minutter. Rør i gryten med jevne mellomrom. Når rødkålen er mør, tilsett smør, balsamicoeddik og smak til med salt.

Kok opp eplecidereddik, sennep og sukker. Tilsett pære og løk, skru ned varmen og la det småkoke i ca. 10 minutter til pæren er mør. 

Server andeconfit på en seng av rødkål med potetpuré og pærechutney.

Handleliste

Antall personer:
4

2 pk andeconfit

potetpuré
400 g potet, skrelt/ternet 
4 fedd hvitløk, skrelt
2 ss smør
melk*

pærechutney
1⁄2 dl eplecidereddik*
1 ss grov sennep*
1 ss sukker*
2 pærer, ternet
1 løk, finstrimlet

krydret rødkål
1 rødkål, finstrimlet
2 dl eplejuice*
2 stk stjerneanis
1 stk kanelstang
1 ss smør*
2 ss balsamicoeddik*

salt*

* fra kjøkkenskapet