Steinbitt med potetpuré, fennikel, aspargesbønner og appelsin

Steinbitt med potetpuré, fennikel, aspargesbønner og appelsin

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 160°C.

Kok ternet potet til det er mørt. Pass på å ikke bruke salt i vannet, da vil stappen få en limete konsistens.

Legg fisken i en ildfast form med litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen i 15-20 minutter til den flaker seg, eller har en kjernetemperatur på 52°C.

Varm en panne med litt olje og stek løk til den er mør. Tilsett fennikel, ingefær og appelsinbiter. La det surre til det er lunt og smak til med salt, pepper og soyasaus.

Kok opp saltet vann og kok aspargesbønner i ca. 5 minutter til de såvidt er møre. Sil av vannet.

Sil av vannet på potetene, tilsett smør og mos til en stappe. Spe med melk til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Ta fisken ut av ovnen og server med potetpuré, appelsin- og fennikelsalat og aspargesbønner.

Middagstips:
Vår beste kjøkkenredskap er mandolinjernet! Mandolinen gjør det superenkelt å kutte syltynne skiver fennikel – og andre grønnsaker.

Handleliste

Antall personer:
4

1 pk steinbit

700 g potet 
2 ss smør* 
melk*

1 løk, tynne skiver
1 fennikel, supertynne skiver
1 appelsin, renset/små biter
1 ss revet ingefær*
1 ss soyasaus*

150 g aspargesbønner

salt & pepper*
olje til steking*

* fra kjøkkenskapet